Metaal

Spuiten van metaal

Alle metaal structuren hebben een grote reeks voordelen: eenvoudig en serie productie, duurzaamheid en lang leven, snel en makkelijk montage proces, eenvoudige demontage en montage, betrouwbaarheid en vervoerbaar. Maar op hetzelfde moment is metaal blootgesteld aan corrosie wat resulteert in de noodzaak om het metaal te beschermen tegen de invloed van de omgeving.

De belangrijkste voorwaarde van de anti-corrosieve bescherming is de bereiding van het oppervlak. Anti-corrosieve grondverf kan van de volgende types zijn: alkydverf (wordt direct op roest geplaatst), urethaan, fosfateren grondverf voor nietijzerhoudende en ijzerhoudende metalen, zinkrijke grondverf-bescherming (koude verzinking metalen), fosfatering (roest oplosmiddel).

Emailleren en grondverf dienen als een complex bescherming en geven lange termijn kwalitatieve garantie tegen de agressieve invloed van de omgeving. Er zijn verschillende manieren om te emailleren: aluminium verf (voor het galvaniseren en ijzerhoudende metalen), emaille voor niet-ijzerhoudende metalen en legeringen, emaille “vloeibaar plastic”, hamer emaille (decoratief), verf voor gegalvaniseerd metaal (voor daken). Poeder metaal spuiten wordt gezien als een ecologisch schone technologie.

De technologie van elektrostatisch spuiten wordt gekarakteriseerd door gelijkmatig schilderwerk. Elke metaal oppervlakte wordt erg duurzaam, bestendig voor schadelijke chemische middelen en temperatuur schommelingen. Een dunne maar erg betrouwbare laag wordt helemaal droog in 10-20 minuten. Het is schokbestendig en schokwerend en beschermd ook tegen het vormen van krassen. De breedte van de verflaag kan tussen 30-250 micrometers liggen en bij gebruik van speciaal verven met verhoogde fysieke en chemische eigenschappen zorgt dit voor een hoge duurzaamheid, elasticiteit, grip en lichte weerstand van het oppervlakte. Decoratieve eigenschappen van poederverven dienen voor het spuiten in zilver, aluminium of goud metalen. Door verschillende type afwerkingen is het mogelijk om een  structuur van graniet in de oppervlakte te maken, oud brons of zilver. Het is ook mogelijk om decoratieve effecten te gebruiken zoals antiek, paarlemoer en kameleonverf.

spuiterij

Spuiten van een machine Spuiten van een machine
Spuiten van een machine Spuiten van een machine
Spuiten van een machine Spuiten van een machine
Spuiten van een machine